Пикантна рибена яхния

Продукти за 4 порции
Print
Healthy food

Пикантно ястие, което придава на кожата сияен вид.

Продукти:

  • 1 с. л. зехтин
  • 1 чаша лук, нарязан
  • 1/2 чаша червена чушка, едро нарязана
  • 1/2 чаша зелена чушка, едро нарязана
  • 3/4 чаша гъби, нарязани на ивици
  • 2 скилидки чесън, накълцани на ситно
  • 1 чаша пилешки бульон с ниско съдържание на натрий
  • 2 х 400 г домати от консерва (буркан), нарязани на кубчета
  • 1/2 ч. л. смлян кимион
  • 1/2 ч. л. лют червен пипер (фин)
  • 1 дафинов лист
  • 250 г пресни или замразени бланширани големи скариди, обелени и почистени
  • 150 г пресни или замразени миди
  • 1 ч. л. ситно нарязан магданоз
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте зехтина на умерен огън. Добавете лука, чушките, гъбите и чесъна и разбъркайте. Оставете всичко върху огъня 8-10 минути, като често разбърквате. Добавете пилешкия бульон, доматите, кимиона, лютия червен пипер, солта, черния пипер и дафиновия лист. Задушете без да покривате с капак - в продължение на около 30 минути - като разбърквате от време на време. Добавете скаридите и мидите към соса, покрийте съда и задушете още 10-15 минути, в зависимост от размера на скаридите - докато последните не бъдат готови, а цялото ястие е с уеднаквена температура. Най-накрая добавете сол или други подправки, ако е необходимо, извадете дафиновия лист и точно преди поднасяне, добавете магданоза и разбъркайте.

 

Хранителни стойности за една порция:

 

КалорииБелтъчиниМазниниВъглехидрати
21523 г5 г21 г
© Herbalife International of America, Inc. Никакво възпроизвеждане изцяло или частично без писмено разрешение. Всички права запазени.
Всички запазени марки и снимки на продукти, показани на този уебсайт, освен ако не е посочено друго, са собственост на Herbalife International, Inc.
   
bg-BG | 21.1.2019 г. 16:28:47 ч. | NAMP2HLASPX01