Пикантно пиле по ловджийски

Продукти за 2 порции
Print
Healthy food

Пикантно ястие от южна Италия

Продукти:

  • 2 половинки пилешки гърди, обезкостени и почистени от кожата
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 глава червен лук, нарязан
  • 6 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 1 с. л. каперси
  • 2 с. л. пресен босилек или 2 ч. л. сух босилек
  • 1/2 ч. л. сушени люти чушки, едро стрити
  • 400 г домати от консерва (буркан)
  • 2 червени чушки, нарязани

Начин на приготвяне:

Поръсете пилешките гърди със сол и пипер. Намажете голям тиган с олио за готвене и запържете месото на умерен огън, докато не получи кафява коричка - по около 3 минути за всяка страна.

Прехвърлете пилешкото месо в чиния и го оставете настрани. Добавете в тигана останалите продукти и ги оставете да къкрят 10-ина минути. Върнете пилешкото месо и сока от готвенето в тигана; разбъркайте добре. Покрийте с капак и оставете да къкри още 5-7 минути или докато пилешкото месо не омекне и не бъде напълно готово.

Хранителни стойности за една порция:

КалорииБелтъчиниМазниниВъглехидрати
24230 г3.5 г24 г
© Herbalife International of America, Inc. Никакво възпроизвеждане изцяло или частично без писмено разрешение. Всички права запазени.
Всички запазени марки и снимки на продукти, показани на този уебсайт, освен ако не е посочено друго, са собственост на Herbalife International, Inc.
   
bg-BG | 21.1.2019 г. 16:57:35 ч. | NAMP2HLASPX01